طرز تهیه آش دوغ

آش دوغ یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در مناطق مختلف کشور به شیوه‌های متنوعی تهیه می‌شود. این آش از ترکیب دوغ، برنج، سبزی‌های معطر (مانند گشنیز، تره و شوید) و نخود پخته درست می‌شود. در فرآیند پخت، دوغ را به‌آرامی می‌جوشانند تا طعم خاص و دلپذیر آن حفظ شود. آش دوغ به دلیل استفاده از دوغ تازه و مواد ساده، غذایی سبک و خوش‌هضم است و اغلب به‌عنوان پیش‌غذا یا یک وعده غذایی در فصل بهار و تابستان سرو می‌شود. این آش معمولاً با سیر داغ و نعناع داغ تزئین می‌گردد و طعم خنک و ترش آن طرفداران زیادی دارد.

طرز تهیه آش دوغ

طرز تهیه آش دوغ
زمان آماده سازی 30 دقیقه
زمان آشپزی 60 دقیقه
زمان کلی 90 دقیقه
روش آشپزی ایرانی
وعده غذایی شام
کالری 1105 کیلوکالری
تعداد نفرات 1 نفر

مواد لازم

  • نعنا خشک 0.5 قاشق غذاخوری
  • پیاز خام 1 عدد کوچک
  • سبزی آش خام 0.75 لیوان
  • روغن آفتابگردان 1.5 قاشق غذاخوری
  • برنج پخته (کم روغن) 1 لیوان
  • ماست نیم چرب 2.5 % 1.5 لیوان
  • نخود پخته 1 لیوان
  • نمک 0.3 قاشق چایخوری

دستورالعمل ها

  1. پیاز را با کمی روغن تفت دهید، سپس ادویه و نعنا خشک را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید.

  2. در داخل یک قابلمه برنج شسته شده و ماست را بریزید و هم بزنید تا مخلوط شود، این کار را به آرامی انجام دهید تا ماست نبرد و گلوله گلوله نشود.

  3. سپس آب را اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید و مدام هم بزنید تا زمانی که دوغ بجوشد، و بعد از جوش آمدن به مدت 5 دقیقه هم بزنید.

  4. سبزی آش و نخود پخته شده را به همراه ترکیب پیاز اضافه کنید و اجازه دهید 1 ساعت بپزد.

  5. در پایان نمک را اضافه کنید. نوش جان!

پرهام محمدی

کارشناس محتوای انرجیم | علاقمند به حوزه تناسب اندام

دیدگاهتان را بنویسید