آش رشته یکی از معروفترین و محبوبترین غذاهای سنتی ایرانی است که در بسیاری از مراسمها و مناسبتها تهیه میشود. این آش از ترکیب رشته آش، حبوبات (مانند نخود، لوبیا و عدس)، سبزیهای معطر (تره، گشنیز، جعفری و اسفناج) و ادویههای خوشعطر تهیه میشود. از ویژگیهای متمایز آش رشته، تزئین آن با کشک، پیاز داغ، نعناع داغ و گاهی سیر داغ است که علاوه بر طعمدهی، ظاهر زیبایی به آن میبخشد. این غذای پرطرفدار سرشار از پروتئین، فیبر و کربوهیدرات است و اغلب در دورهمیها، نذریها و بهویژه در روزهای سرد سال سرو میشود. آش رشته با طعم گرم و دلنشین خود، خاطرات خوشی از سفرههای ایرانی را تداعی میکند.
طرز تهیه آش رشته
مواد لازم
- کشک مایع 1.5 قاشق غذاخوری
- پیاز خام 1 عدد کوچک
- سبزی آش خام 120 گرم
- نعنا خشک 0.5 قاشق غذاخوری
- نخود پخته 30 گرم
- لوبیا چیتی پخته 45 گرم
- عدس پخته 50 گرم
- لوبیا قرمز پخته 40 گرم
- روغن آفتابگردان 2 قاشق غذاخوری
- نمک 0.3 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
- زردچوبه 0.3 قاشق چایخوری
- رشته آش 0.5 لیوان
دستورالعمل ها
-
حبوبات را از شب قبل خیس کنید و سپس هر کدام را بپزید تا به نرمی دلخواه برسد.
-
سبزی آش را به مدت ۴۰ دقیقه در آب جوش بپزید.
-
پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و در روغن سرخ کنید تا به پیاز داغ تبدیل شود. سپس نعناع خشک، پیاز داغ، زرد چوبه، نمک و فلفل را در روغن تفت دهید و به سبزی اضافه کنید.
-
در روغن تفت دهید و به سبزی اضافه کنید. حبوبات را که قبلاً پختهاید به همراه رشته آش (حدودا 30 رشته) به سبزی اضافه کنید و ۲۰ دقیقه دیگر بپزید.
-
پس از آن که رشته نرم شد، آش را چند دور آهسته هم بزنید و زیر آش را کم کنید.
-
نشانه جا افتادن آش آن است که لعاب رقیق روی آش پایین برود و آش یکدست شود. اگر آش غلیظ باشد، میتوانید آب جوش به آن اضافه کنید.
-
در آخر با کشک و نعناع داغ و پیاز داغ، آش را تزئین کنید. نوش جان!
نکات
- نکته: اگر وگان هستید، میتوانید کشک را حذف کنید.