طرز تهیه آش رشته

آش رشته یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین غذاهای سنتی ایرانی است که در بسیاری از مراسم‌ها و مناسبت‌ها تهیه می‌شود. این آش از ترکیب رشته آش، حبوبات (مانند نخود، لوبیا و عدس)، سبزی‌های معطر (تره، گشنیز، جعفری و اسفناج) و ادویه‌های خوش‌عطر تهیه می‌شود. از ویژگی‌های متمایز آش رشته، تزئین آن با کشک، پیاز داغ، نعناع داغ و گاهی سیر داغ است که علاوه بر طعم‌دهی، ظاهر زیبایی به آن می‌بخشد. این غذای پرطرفدار سرشار از پروتئین، فیبر و کربوهیدرات است و اغلب در دورهمی‌ها، نذری‌ها و به‌ویژه در روزهای سرد سال سرو می‌شود. آش رشته با طعم گرم و دلنشین خود، خاطرات خوشی از سفره‌های ایرانی را تداعی می‌کند.

طرز تهیه آش رشته

طرز تهیه آش رشته
زمان آماده سازی 30 دقیقه
زمان آشپزی 90 دقیقه
زمان کلی 120 دقیقه
روش آشپزی ایرانی
وعده غذایی شام
کالری 618 کیلوکالری
تعداد نفرات 1 نفر

مواد لازم

  • کشک مایع 1.5 قاشق غذاخوری
  • پیاز خام 1 عدد کوچک
  • سبزی آش خام 120 گرم
  • نعنا خشک 0.5 قاشق غذاخوری
  • نخود پخته 30 گرم
  • لوبیا چیتی پخته 45 گرم
  • عدس پخته 50 گرم
  • لوبیا قرمز پخته 40 گرم
  • روغن آفتابگردان 2 قاشق غذاخوری
  • نمک 0.3 قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
  • زردچوبه 0.3 قاشق چایخوری
  • رشته آش 0.5 لیوان

دستورالعمل ها

  1. حبوبات را از شب قبل خیس کنید و سپس هر کدام را بپزید تا به نرمی دلخواه برسد.

  2. سبزی آش را به مدت ۴۰ دقیقه در آب جوش بپزید.

  3. پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و در روغن سرخ کنید تا به پیاز داغ تبدیل شود. سپس نعناع خشک، پیاز داغ، زرد چوبه، نمک و فلفل را در روغن تفت دهید و به سبزی اضافه کنید.

  4. در روغن تفت دهید و به سبزی اضافه کنید. حبوبات را که قبلاً پخته‌اید به همراه رشته آش (حدودا 30 رشته) به سبزی اضافه کنید و ۲۰ دقیقه دیگر بپزید.

  5. پس از آن که رشته نرم شد، آش را چند دور آهسته هم بزنید و زیر آش را کم کنید.

  6. نشانه جا افتادن آش آن است که لعاب رقیق روی آش پایین برود و آش یک‌دست شود. اگر آش غلیظ باشد، می‌توانید آب جوش به آن اضافه کنید.

  7. در آخر با کشک و نعناع داغ و پیاز داغ، آش را تزئین کنید. نوش جان!

نکات

  • نکته: اگر وگان هستید، می‌توانید کشک را حذف کنید.

پرهام محمدی

کارشناس محتوای انرجیم | علاقمند به حوزه تناسب اندام

دیدگاهتان را بنویسید