آش شلغم یک غذای سنتی و مقوی ایرانی است که به دلیل خواص درمانی شلغم، بهویژه در فصل سرما و هنگام سرماخوردگی، بسیار توصیه میشود. این آش با ترکیبی از شلغم خردشده، حبوبات (مانند عدس و نخود)، برنج یا بلغور، سبزیهای معطر (مانند گشنیز و جعفری) و گاهی گوشت تهیه میشود. شلغم موجود در این آش سرشار از ویتامین C و آنتیاکسیدانها است و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. آش شلغم معمولاً با پیاز داغ، نعناع داغ و لیموترش سرو میشود و علاوه بر طعم دلپذیرش، یک غذای درمانی و سالم برای روزهای سرد سال به شمار میرود.
طرز تهیه آش شلغم
مواد لازم
- شلغم خام 1 عدد متوسط
- سبزی آش خام 120 گرم
- نعنا خشک 0.5 قاشق غذاخوری
- نمک 0.5 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 0.5 قاشق چایخوری
- زردچوبه 0.5 قاشق چایخوری
- روغن آفتابگردان 2 قاشق مرباخوری
- برنج پخته بدون روغن 1 لیوان
- عدس پخته 0.5 لیوان
- ماش پخته 45 گرم
دستورالعمل ها
-
سبزی آش را به همراه برنج خیس خورده در آب جوش بریزید و 20 دقیقه بپزید.
-
عدس و ماش را که از قبل پختید به همراه شلغم مکعبی خرد شده، اضافه کنید و 15 دقیقه دیگر بپزید.
-
در کمی روغن، نعنا، زردچوبه و فلفل را تفت دهید و با نمک به آش اضافه کنید و 15 دقیقه بپزید.
-
وقتی که تمام مواد پخت، غذای شما آماده است. نوش جان!